Ingrediënt: walnoten

Phyllon’s verjaardagstaart

Recept Afdrukken
phyllon's verjaardagstaart
doe de dadels en walnoten beetje bij beetje in de blender. Voeg de rauwe cacao, vanillepoeder en het zeezout toe en mix alles goed door elkaar. Schep het uit de blender en kneed het 2 min. Leg het notendeeg op de bodem van de taartvorm en druk het plat. Mix vervolgens de ingrediënten van de vulling in de blender tot een romig en dik geheel. Schep het mengsel boven op de bodem en verspreid alles goed met een spatel. Versier de vulling met wat kokosrasp en noten. Zet de taart een uurtje in de koelkast en dan is hij klaar om ervan te smullen. HOE MAAK JE KOKOSBOTER? mix 500g kokosrasp in de blender. Net zo lang tot het een romig geheel word je kunt er eventueel nog wat honing en vanillepoeder aan toevoegen voor een zoetere, warmere smaak.
Porties
Ingrediënten
Porties
Ingrediënten

POWERomelet

SuperFood ideaal als ontbijt!

Recept Afdrukken
POWERomelet
Doe de Eieren rijstemelk, zwarte peper, zeezout en oregano in een kom en klop het mengel met een garde luchtig. Voeg de fijngesneden basilicum toe. Roer nog een keer. Verwarm de koekenpan met kokosolie op laag vuur. zodra de olie is gesmolten, kan het eimengsel de pan in. Leg de spinazie erbovenop. Zet het vuur uit zodra de eieren gestold zijn. Lepel het vruchtenvlees uit de avocado en snijd het in blokjes of reepjes. Hak de walnoten fijn en verdeel over de spinazie. bestrooi de omelet met de verbrokkelde zachte geitenkaas en wat honing. Rol op en leg op een bord. Hou je van spicy strooi dan een mespuntje cayennepeper eroverheen.
Porties
Ingrediënten
Porties
Ingrediënten

Hartige Muffins

Recept Afdrukken
Hartige Muffins
Verwarm de oven voor op 180°C Klop de eieren met een garde in een grote schaal licht en schuimig. Doe vervolgens het meel of de havermout, zeezout, wijnsteenbakpoeder en soyayochurt erbij en roer alles met een grote lepel door elkaar. Snijd de tijm fijn en de zwarte olijven in plakjes, hak de walnoten fijn en voeg het bij het deeg, kruimel vervolgens de feta erbij en meng alles goed. Schep met 2 eetlepels het beslag in de muffin vormpkjes. Bak 30 min in de oven.
Porties
Porties