Ingrediënt: knoflook

lasagne van aubergine

Recept Afdrukken
lasagne van aubergine
* verwarm de oven voor op 180°C * stoof de ui en knoflook, voeg daarna de tomatenblokjes,rode peper, provencaalse kruiden, peper en zout toe en laat 10 tal minuten sudderen zonder deksel. * snijd de aubergine in de lengte in plakken van een kleine halve centimeter en kruid met zwarte peper en een snuifje zout. * neem een vuurvaste schotel en doe er wat saus in. * maak laagjes van aubergine, tomaatensaus, de mozzarellaplakjes, de schijfjes tomaat en herhaal . *eindig met een laagje mozzarella, een paar schijfjes tomaat en werk af met pijnboompitten en basilicum. * bak 30 min in de voorverwarmde oven.

Courgette noedels

Je kan deegpasta vervangen door lange groenten slierten.                                                                                        Dit noedel gerecht is mega luchtig , maar je zit na de lunch wel lekker vol 

Recept Afdrukken
courgette noedels
Schil de avocado, snijd hem in stukjes en doe in een kommetje. Voeg vervolgens de pesto , cayennepeper, kerriepoeder en een uitgeknepen knoflookteentje aan toe. Prak dit tot een zachte romige massa. Was de courgettes en snijd ze met een spiraalsnijder in de lengte boven een grote kom tot noedels. Snijd de champignons in plakjes en bak ze in een koekenpan met kokosolie al omscheppend in 5 min. op hoog vuur tot ze mooi bruin zijn en vocht verdampt is. Laat ze daarna afkoelen. Roer de pesto- advocadosaus door de courgette, doe de champignons en de overige ingrediënten erbij en hussel alles door elkaar!
Kook Tijd 30 minuten
Porties
Ingrediënten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
Ingrediënten

komkommersoep

Op een warme zondag verfrist dit koele soepje en houd het je vochtgehalte op peil.

Recept Afdrukken
komkommersoep
Snijd de courgette, komkommer en avocados in kleine stukjes en doe ze in de blender. knijp het knoflookteentje en de citroenen boven de blender uit. ( zorg dat de pitjes zijn verwijderd) Voeg zwarte peper, zeezout, olijfolie, peterselie en maggikruid toe. Serveer met enkele dunne plakjes komkommer, citroensap en een beetje maggikruid.
Kook Tijd 15 minuten
Porties
persoon
Kook Tijd 15 minuten
Porties
persoon