Ingrediënt: dadels

Phyllon’s verjaardagstaart

Recept Afdrukken
phyllon's verjaardagstaart
doe de dadels en walnoten beetje bij beetje in de blender. Voeg de rauwe cacao, vanillepoeder en het zeezout toe en mix alles goed door elkaar. Schep het uit de blender en kneed het 2 min. Leg het notendeeg op de bodem van de taartvorm en druk het plat. Mix vervolgens de ingrediënten van de vulling in de blender tot een romig en dik geheel. Schep het mengsel boven op de bodem en verspreid alles goed met een spatel. Versier de vulling met wat kokosrasp en noten. Zet de taart een uurtje in de koelkast en dan is hij klaar om ervan te smullen. HOE MAAK JE KOKOSBOTER? mix 500g kokosrasp in de blender. Net zo lang tot het een romig geheel word je kunt er eventueel nog wat honing en vanillepoeder aan toevoegen voor een zoetere, warmere smaak.
Porties
Ingrediënten
Porties
Ingrediënten

Granola Repen

Ik neem de Granola repen me als een snack als ik boodschappen doe of op stap ga. ik kan je verzekeren dat deze lekkerder zijn dan de variant die je in de winkel koopt. Ik bewaar de bars in de vriezer zodat ik ze vers kan meenemen.

Recept Afdrukken
Granola Repen
Verwarm de oven voor op 200°C . Doe de noten in een blender en mix ze fijn, doe de dadels erbij en mix het tot een kleverige massa. Doe de havervlokken in een ovenschaal, bak ze 15 min. En laat dan tot Lauw afkoelen. Verwarm ondertussen de notenpasta met de honing in een pannetje en voeg dat samen met de dadelpasta bij de noten en derest van de ingrediënten in een kom. Kneed alles goed door, zodat het goed samenhangt. Spreid het mengsel tot een gelijkmatige laag uit in een lage schaal, druk alles stevig samen en goed vlak met de bolle kant van een metalen lepel. Dit is belangrijk : anders brokkelen de repen straks af. Zet de schaal vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast en snijd de koek daarna met een scherp mes in repen.
Prep Tijd 2 u koeltijd
Porties
repen
Ingrediënten
notenpasta
Prep Tijd 2 u koeltijd
Porties
repen
Ingrediënten
notenpasta
Notities

Voor de Notenpasta

verwarm de oven voor op 180°C. Spreid de amandelen en hazelnoten uit op een bakplaat met een beetje zeezout en rooster ze gedurende 8 tot 10 min. in de oven tot dat ze wat donkerder worden. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Doe ze in de keukenmachine en maal ze fijn. Het duurt zo'n 5 tot 10 min. En je zult zien dat de noten door verschillende stadia gaan. Ze gaan van grove kruimels naar fijn meel en dan zie je dat daarna de notenolie langzaam vrijkomt. Je moet blijven mixen totdat alles vloeibaar en romig wordt. je kan nog wat zeezout bijdoen en schep het daarna in een weckpot. Het is erg lang houdbaar maar ik weet niet of je er zo zuinig me kunt doen.

havermout heerlijk Romig

Recept Afdrukken
Kickstart
Laat alle ingrediënten een nacht of 4u weken in water. Giet het overtollige water weg en mix alles in de blender tot een romig ontbijtje vol energie
Prep Tijd 10 min
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 10 min
Porties
personen
Ingrediënten