Ingrediënt: cayennepeper naar smaak

Pittige kokoscurry met quinoa en mangochutney (moeilijk)

Recept Afdrukken
Pittige kokoscurry met quinoa en mangochutney
Kokoscurry: doe de kokosmelk, cashews, het limoensap, de gember, de lente-ui (of sjalot), de ahorn siroop, de look, het kerriepoeder, het zout, de zwarte peper en de cayennepeper in de blender. Mix tot een romige saus. Voeg tot slot de verse koriander en munt toe en mix opnieuw. Groentemengeling : gebruik een keukenmachine of scherp mes om alle groenten fijn te snijden. Doe de groenten met de kokoscurry in een grote mengkom. Meng goed. Plaats de mengkom minstens 1 u in de droogoven op 50°C zodat de groenten alle smaken opnemen en iets zachter worden. Mangochutney: Doe de grove stukken mango,limoensap, de gember, de look, de ahorn- siroop, het zoud, het komijnpoeder, de cayennepeper en kurkuma in de blender. mix tot een egale mangosaus. Voeg de verse koriander toe en mix kort. Giet de saus in een kleine mengkom en voeg de fijne blokjes mango toe. Meng goed. Werk vlak voor het serveren eventueel af met vers gemalen koriander zaad. Gemarineerde quinoa: Doe de sesamolie, citroensap, ahornsiroop, het zout en zwarte peper in een mengkom, Roer goed. Voeg de gekookte quinoa toe en meng goed.
Porties
personen
Ingrediënten
kokoscurry
mangochutney
gemarineerde quinoa
Porties
personen
Ingrediënten
kokoscurry
mangochutney
gemarineerde quinoa