Ballancer

Lymfedrainage in onze Ballancer!

 unknown-1

Herkomst

In de lymfe worden stoffen opgenomen die in de weefsels niet thuishoren, zoals te veel eiwitten, te veel water of vreemde cellen die ons lichaam zijn binnengedrongen, zoals bacteriën. Het lymfevatenstelsel zorgt ervoor dat al het overtollige wordt afgevoerd en tegelijkertijd ons immuunsysteem wordt gestimuleerd.
Als we geen optimale circulatie van deze vochten hebben, kunnen er allerlei stoornissen ontstaan en voelen we ons niet meer lekker.
Doctor Vodder, een Deense filosoof en bioloog, ontwikkelde rond 1930 een specifieke techniek om deze lymfestroom te optimaliseren. Via een aangepast ritme en de specifieke richting van de spiraal- en pompbewegingen stimuleren we de doorstroming.
Tegelijkertijd heeft deze techniek een positieve invloed op het neuro-vegetatief stelsel met name een “parasympatische stimulans”, dit wil zeggen dat deze techniek zorgt voor een zeer ontspannen toestand, waardoor stress uit het lichaam wordt verwijderd.

Doel

  • Detoxen
  • Vochtophoping afdrijven
  • Vetverbranding
  • Stofwisseling verbeteren

Effect

download

Lymfedrainage wordt toegepast op de plaatsen waar het lichaam een overmaat aan afvalstoffen in het weefsel heeft of problemen heeft met de afvoer van afvalstoffen.
Bij mensen met OEDEEM is zo’n afvalstoffenprobleem overduidelijk, denk bijvoorbeeld aan een oedeem-arm bij een vrouw die een borst-amputatie heeft ondergaan. Hierbij zijn vaak ook de lymfeklieren in de oksel verwijderd, waardoor de lymfeafvoer ernstig is bemoeilijkt.
Ook grote productie van afvalstoffen kan oedeemachtige verschijnselen veroorzaken, zoals het verzwikken van een enkel, een flinke kneuzing of zelfs een zware sportinspanning.
Deze gevallen zijn dus ook goed te behandelen met onze Ballancer lymfedrainage.
Deze unieke lymfedrainage kan ook in vele andere gevallen een positief effect hebben.
De resultaten kunnen per ziektebeeld en per persoon nogal verschillen. Waar de ene persoon duidelijk veel baat bij heeft, zal een ander teleurgesteld kunnen zijn in de resultaten.

Techniek

Lymfedrainage is een zeer rustige en zachte massagetechniek. Het pak heeft een afwisselende aangename lichte druk om de lymfeklieren te stimuleren en vocht en afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen. De massage heeft een ‘drukfase’ en een ‘drukloze fase’.
De drukfase zorgt voor voldoende opening van de kleinste lymfevaten vlak onder de huid, die met een soort verschuifbare klepjes zijn afgesloten. Hierdoor kan de lymfe in het lymfevat komen.
De drukloze fase geeft de lymfevaten weer de gelegenheid zich te sluiten, waarna de lymfe verder afgevoerd kan worden.
De behandeling zelf is zacht en rustgevend. De minimale duur voor een effectieve behandeling is een half uur. Na enige tijd zal je lichte tintelingen voelen, op dat moment gebeurt er iets met het oedeem.
Na afloop is er meestal al een lichte afname van het oedeem te zien en/of te voelen, je voelt dan druk. Voor een goed resultaat zijn meerdere behandelingen nodig.
Oedeem is namelijk altijd een gevolg van een onderliggend probleem.
“Hilde” de specialiste ten Huize zal daarom voordat U een kuur begint een analyse doen over uw leef en eetgewoontes en je daarbij het juiste advies geven om uw  onderliggend probleem te helpen oplossen, zodanig dat het niet zal terugkomen.